El passat dijous, 13 d’agost, ens vam reunir amb el batle d’Inca, Virgilio Moreno (PSOE), el regidor de Medi Ambient Biel Frontera (Més) i el delegat de Transició Energètica, Gori Ferrà (PI). Aquesta reunió ens va permetre fer manifest el nostre malestar davant l’exposició pública del projecte en ple estiu, que acaba el proper dia 26 d’agost, i de la nul·la comunicació per part de l’Ajuntament als afectats. El batle es va comprometre a sol·licitar l’ampliació del període d’exposició al Consell, però a hores d’ara encara no tenim cap certesa de que es dugui a terme.

Reunió de l'equip de govern amb els afectats
Reunió de l’equip de govern amb els afectats. Font: Facebook de l’Ajuntament d’Inca.

També vam reivindicar que es posin en pràctica alternatives per solucionar el problema de la mobilitat. La mesura més evident és l’obertura de carrers, que de fet es troba ja prevista en el Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) d’Inca. Actualment, la trama de vials que es troben entre l’IES Pau Casesnoves, la Unitat Bàsica de Salut de Son Amonda, i el CEIP Miquel Duran i Saurina es troba fragmentada. El carrer de Pius X està tancat, el carrer de Ramon Desbrull no està connectat, i el darrer tram del carrer de Pollença també es troba tancat. La inversió per millorar aquest tram és mínima, i estem segurs que evitaria molt de tràfic a l’eix Avinguda de Lluc – Reis Catòlics, sense l’impacte d’una variant Nord.

Proposta d'obertura de vials
Trama de carrers entre l’institut Pau Casesnoves i la UBS Son Amonda. Font: GoogleMaps.

De fet, aquestes mesures es troben contemplades en el PGOU, sota el nom d’Unitat d’Actuació 4 i 5. Ens sorprèn veure com el regidor Biel Frontera, que fa 5 anys defensava l’obertura d’aquests vials, defensi la variant Nord abans de que aquests carrers s’hagin obert. Aplaudim l’obertura del carrer Bisbe Morro, que ha alleugerit molt el tràfic de l’Avinguda de Lluc, i estem convençuts que aquestes actuacions millorarien la mobilitat d’Inca sense un impacte ambiental irreparable.